Soms kiest het Boekenpanel van De Wereld Draait Door nog een vijfde boek dat niet op tv, maar wel op de website wordt aangeprezen. Deze maand is dat Vogeljongen van onze medewerker Guus Bauer. ‘Heel beklemmend en ontzettend goed geschreven.’

Boekhandelaar Jan Verhagen van boekhandel Van Piere zegt:

Wordt het geen tijd om de stekker eruit te trekken? Dat hoort de hoofdpersoon van Vogeljongen die in coma ligt. […] Auteur Guus Bauer heeft iets soortgelijks meegemaakt. Misschien dat hij er daarom zo goed in geslaagd is een zeer geloofwaardig verhaal neer te zetten. Zoals hij in zijn ogenschijnlijk vegetatieve toestand slechts kan afgaan op geuren, geluiden en zijn beperkte blikveld, zo beschrijft hij ook zijn herinneringen op een heel zintuiglijke manier. Je hebt als lezer het gevoel opgesloten te zijn. Je wilt het uitschreeuwen, maar je staat machteloos.

Lees het hele stuk hier.

De roman van Guus Bauer is uitgegeven bij Marmer en werd vorige maand gepresenteerd.