Het zit in een groen kartonnen mapje met een doorgestreepte naam ‘Fritzy (sic) ten Harmsen v.d. Beek’ en daaronder de titel van de roman De ontdekking van de hemel. Je kunt nu bieden op honderdvijftig bladzijden van het eerste deel van de monsterroman van Harry Mulisch.

Conditie: De map is wat verkleurd en vertoont wat slijtage. Het typoscript is netjes en bevat wat aantekeningen, hoogstwaarschijnlijk van een redacteur. In de map zit een blaadje van een notitieblok met daarop wat eerste aantekeningen.

Wordt aangetekend verstuurd.

¶ Typoscript (duplicaat) van het eerste deel van Harry Mulisch’ De Ontdekking van de Hemel, gedateerd 1990. Dit boek werd in 1992 uitgegeven door de Bezige Bij. Het boek bevat vijf delen. Het gaat waarschijnlijk om een exemplaar dat in het bezit bleef van een redacteur van de Bezige Bij, die wat eerste aantekeningen heeft toegevoegd.

De redacteur is lovend. Op een bijgevoegd papiertje is onder meer te lezen: ‘erg humoristisch; ik heb verscheidene keren hardop gelachen.’ Er is tot nu toe 80 euro geboden.

Je hebt nog meer dan een dag om te bieden op Catawiki.