Het ziet er niet goed uit voor uitgeverij Lemniscaat. Al lange tijd heerst er grote onvrede bij auteurs en illustratoren uit het fonds. Gisteren bracht BoekBlad al het nieuws dat Koos Meinderts de uitgeverij verlaat. Uit zeer betrouwbare bron heeft Tzum.info vernomen dat ook Charlotte Dematons op zoek is naar een andere uitgeverij.

Dat zou een grote klap zijn voor Lemniscaat. Dematons is namelijk zeer geliefd bij het publiek. Van haar prentenboek Sinterklaas en Nederland werden binnen vier maanden 100.000 exemplaren verkocht. Ook bij jury’s doet zij het goed. Haar werk werd diverse keren bekroond met de Zilveren Penseel en de Gouden Penseel.

In het interview met BoekBlad verkondigde Koos Meinderts dat de redactie van uitgeverij Lemniscaat onder de maat is. ‘Er bleven twee jonge bureauredacteuren over. Dat vond ik te weinig.’

Tzum.info vernam dat een groep auteurs uitgever Jean Christophe Boele van Hensbroek ter verantwoording heeft geroepen, maar dat dit geen resultaat heeft opgeleverd.

Naast Koos Meinderts en Charlotte Dematons zou ook Mies van Hout de uitgeverij willen verlaten. Van Hout verkocht 100.000 exemplaren van haar prentenboek Vrolijk. Vorig jaar maakte zij het Prentenboek van de Kinderboekenweek, Speeltuin.

UPDATE 11/5/2016:

Een woordvoerder van Lemniscaat laat aan Tzum.info weten dat de berichtgeving omtrent het mogelijke vertrek van Charlotte Dematons en Mies van Hout niet klopt. Klik hier.