De eerste najaarstitels druppelen voorzichtig binnen. Peter Terrin maakte op zijn Facebook-pagina bekend dat zijn nieuwe roman in september zal verschijnen. De roman heet Yucca en telt maar liefst 400 bladzijden.

Het is de tweede roman die bij zijn nieuwe uitgeverij De Bezige Bij zal verschijnen. Zijn laatste roman, Monte Carlo, stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. Met zijn roman Post Mortem won hij de AKO Literatuurprijs.

De inhoud van zijn nieuwe roman is inmiddels ook bekend.

Is een man nog een vader als zijn kind niet meer leeft? Dit vraagt Viktor zich af wanneer hij vrijkomt na elf jaar gevangenis. De wereld die hem ooit heeft veroordeeld voor de dood van zijn kind, herkent hij nauwelijks meer. Op zoek naar wie hij is, ontmoet hij de Gier, een oude man uit het misdaadmilieu. Renée, een vrouw van negenentwintig, richt het woord tot haar zoontje. Toen ze vier was overleefde ze een herseninfarct, op haar negende ontdekte ze haar magische krachten. Nu, in 2035, is ze een steenrijke kunstenares. Haar werk verandert tal van mensenlevens, terwijl haar leven eenzaam is en wordt bedreigd. In 1985 is de grootvader van Renée, een politie-inspecteur, getuige van de laatste en bloedigste terreuraanval van De Bende. Vanaf de parkeerplaats voor de supermarkt ziet hij iets wat niemand anders opvalt. Dertig jaar later krijgt hij een laatste kans om zijn gelijk te halen.