De zwarte heer Bazetub van Albert Vigoleis Thelen kan verschijnen, want er is door het publiek 15.510 euro bijeen gebracht om de vertaling rond te krijgen. Het Thelengenootschap is blij: ‘Onze verwachting is dat Wil [Boesten] de periode tot eind 2017 nodig zal hebben voor de vertaling en dat De zwarte heer Bazetub in het voorjaar van 2018 bij Uitgeverij Cossee zal verschijnen.

Ook de crowfundingsactie voor de verfilming van de roman Niemand in de stad van Philip Huff is geslaagd. Regisseur Michiel van Erp haalde tot nu toe 76.465 euro op (met nog twee dagen te gaan voor het einde van de actie). De actie werd gestart omdat Het Nederlands Filmfonds, AVROTROS zen de Vlaamse coproducent, Eyeworks België, genoeg op tafel hadden gelegd. Van Erp kreeg uitgebreide ondersteuning van BN’ers als Paul de Leeuw, Cornald Maas en Matthijs van Nieuwkerk.