Anton Dautzenberg heeft de Impact Award 2016 gewonnen. Deze impactproducent krijgt de prijs voor zijn rol bij het project Quiet 500. ‘De impactproducent onderscheidde zich door zijn inzet en vermogen om een grote groep mensen te organiseren en te mobiliseren rond het probleem en daarbij veel publiciteit te genereren. De jury was unaniem in haar oordeel dat Anton Dautzenberg de winnaar is van de Impact Award 2016,’ aldus juryvoorzitter Hedy d’Ancona. The Art of Impact kent Dautzenberg een bedrag van 30.000 euro toe om een volgend kunstproject met maatschappelijke impact te ondersteunen.

De jury: ‘Anton Dautzenberg bedacht en realiseerde een project dat duurzaam blijkt. Een project dat de rijken – met hun kennis, vaardigheden en creativiteit – gebruikt om te participeren in de Quiet Community, een marktplaats zonder geld met als motto halen, brengen, delen. Rijk helpt arm, arm helpt arm. Als tegenhanger van de Quote 500, is er inmiddels de tweede Quiet 500; een glossy als artistiek product met bijdragen van bekende en beginnende schrijvers.’