Goed idee van Cornald Maas om dochters van Harry Mulisch, Anna en Frieda, mee te nemen naar de theatervoorstelling naar het boek Twee vrouwen. Renée Soutendijk, Roos van Erkel spelen de hoofdrollen en Chris Tates de rol van ex-man spelen in de voorstelling niet slaafs het verhaal na, maar gaan in de regie van Hanneke Braam ook als spelers in op het boek. Metatheater. De discussies die de spelers hebben over de tekst en het verhaal zijn soms ook behoorlijk kritisch, vooral over machismo van Mulisch. Daarom vonden ze het redelijk spannend dat ze in het programma Volle zalen bezoek kregen van de dochters.

Maar de dochters hadden ook hun eigen opvattingen over het boek.

Geen zorgen dus.

Bekijk het programma Volle zalen hier na (ook nog met Dimitri Verhulst). De speellijst van Twee vrouwen staat hier.