Een onberispelijke man van Jane Gardam werd vorige week door het boekenpanel van De Wereld Draait Door uitgekozen als Boek van de Maand. Deze week komt de roman, uitgegeven door Cossee, binnen op nummer 34 van de Bestseller top 60. De laatste deur van Jeroen Brouwers haalde de bestsellerlijst niet en de andere twee boeken van het panel, Ontregeld van Charlotte Wood en Maangloed van Michael Chabon, evenmin.

De auteur van de Boekenweek, Herman Koch, profiteerde van de aandacht. Veel romans haalden de bestsellerlijst De greppel (7), Het diner (47), Zomerhuis met zwembad (57). Schrijfster van het Boekenweekessay Connie Palmen staat nog steeds bovenaan met De zonde van de vrouw. De roman Jij zegt het staat op 10 en de essaybundel Het drama van de afhankelijkheid op 30.

In de top 10 houdt De dood van Murat Idrissi van Tommy Wieringa stand op 4. Lize Spit haalt met Het smelt de hoogste positie op 12. Verder opvallend: Peachez, een romance van Ilja Leonard Pfeijffer blijft voor de vijfde week in de lijst (nu weer gestegen naar 27). De van Dis-boeken blijven ook hoog scoren Hilary Mantel met Acht maanden in de Gazastraat op 25, Jaap Robben met Birk op 24. De verrader van Paul Beatty stijgt naar nummer 40.

Op nummer 56 komt Mano Bouzamour weer even terug in de bestsellerlijst met De belofte van Pisa. De laatste keer dat hij in de lijst stond was in 2013 toen hij na de lancering van het boek tweemaal bij Pauw & Witteman verscheen. Vorige week werd een documentaire over Bouzamour uitgezonden.