A Horse Walks into a Bar van David Grossman wint de Man Booker International Prize 2017. De prijs gaat naar het beste vertaalde boek. De prijs, 50.000 pond wordt verdeeld tussen de auteur en de vertaler (Jessica Cohen).

Nick Barley, voorzitter van de jury zegt:

David Grossman has attempted an ambitious high-wire act of a novel, and he’s pulled it off spectacularly. A Horse Walks into a Bar shines a spotlight on the effects of grief, without any hint of sentimentality. The central character is challenging and flawed, but completely compelling. We were bowled over by Grossman’s willingness to take emotional as well as stylistic risks: every sentence counts, every word matters in this supreme example of the writer’s craft.

De roman is in Nederland uitgegeven door Cossee. Guus Bauer schreef over Komt een paard de kroeg binnen.

Komt een paard de kroeg binnen is opnieuw een meesterstuk van Grossman, een vormtechnisch wonder. Laat u door de voor de Nederlandse markt wellicht wat carnavaleske titel niet misleiden. Of wel, er valt in deze roman in elk geval genoeg te (grim)lachen.

(foto boven: © Das blaue Sofa / Club Bertelsmann)