Het blijft altijd spannend, twee jaar geleden was nog maar de vraag of de Halewijnprijs ooit nog zou worden uitgereikt, maar ook dit jaar komt er een winnaar voor de prijs van de gemeente Roermond. Er zijn zes genomineerden. Chris de Stoop is maar liefst genomineerd met twee boeken.

– Murat Isik met Wees onzichtbaar;
– Eva Meijer met Het vogelhuis;
– David Nolens met De waan van Cotard;
– Annel de Noré met Vers vlees oud bloed;
– Christine Otten met We hadden liefde, we hadden wapens;
– Chris de Stoop met Ex-reporter en Dit is mijn hof.

De prijs bestaat uit een geldbedrag (het exacte bedrag is nog niet bekend gemaakt) en een kleinplastiek in brons van de kunstenaar Dick van Wijk. De Halewijnprijs wordt dit jaar voor de 31ste maal uitgereikt.

In januari 2018 (de exacte datum is nog niet bekend) wordt de winnaar van de Halewijnprijs bekend gemaakt. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 11 maart 2018 in Roermond tijdens de Boekenweek 2018.