Na het geruchtmakende vertrek van Mizzi van der Pluijm bij uitgeverij Atlas Contact, zijn er interne verschuivingen binnen de uitgeverij gaande. Eerder meldden we al dat Sander Blom (eerder hoofdredacteur fictie binnen de uitgeverij) de opvolger van Van der Pluijm werd.

En eergisteren maakte Caspar Dullaart via zijn Twitter-account bekend dat hij in het nieuwe jaar promotie maakt binnen de uitgeverij. Tot voor kort was hij vertegenwoordiger voor Atlas Contact (het contact tussen uitgeverij en boekhandel), maar nu mag hij zich redacteur non-fictie noemen.

Over de positie van Jelte Nieuwenhuis heeft de uitgeverij nog geen duidelijkheid gegeven. Nieuwenhuis was redacteur fictie bij Atlas Contact en een bekend gezicht binnen de literaire wereld (omdat hij via social media zeer actief de boeken van de uitgeverij aan de man bracht). Eind oktober werd hij op non-actief gezet door Atlas Contact vanwege ontoelaatbaar seksueel gedrag (#MeToo).