Dichter Menno Wigman is overleden. Dat werd zojuist bekend. Hij is 51 jaar geworden. Wigman overleed aan een dubbele longontsteking in combinatie met een zwak hart.

Hij debuteerde met de bundel Zomers stinken alle steden (1997). De bundel Mijn naam is Legioen uit 2012 kreeg zeer goede recensies; de bundel werd voor poëziebegrippen heel goed verkocht. Mijn naam is Legioen werd bekroond met de Awater Poëzieprijs 2012.

In 2016 verscheen zijn laatste dichtbundel, Slordig met geluk getiteld. De bundel werd gisteren genomineerd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2018.

Uitgeverij Prometheus heeft inmiddels een in memoriam voor de dichter op haar site gezet:

Wij treuren om het verlies van een van de grootste dichters van ons taalgebied. Menno Wigman was een van die weinige dichters die zowel zijn vakgenoten als het grote, in literatuur geïnteresseerde publiek voor zijn dichtkunst wist te winnen. Zijn dood is een slag voor de Nederlandse poëzie.