De lijst met bestverkochte boeken van de afgelopen week werd zojuist bekend gemaakt. Natuurlijk staat – traditiegetrouw – het Boekenweekessay op de eerste plaats, maar de echte literaire knaller van deze Boekenweek is de debuutroman van Marieke Lucas Rijneveld.

De avond is ongemak stijgt namelijk naar de derde plek in de bestsellerlijst. Het is lang geleden (en zeer uitzonderlijk) dat een romandebuut zo hoog in de bestsellerlijst staat.

Door de eerste goede recensies verwierf Rijneveld een paar weken geleden al een plek in de Bestseller60 (de roman kwam binnen op plaats 31), maar sinds het boekenpanel van de Wereld Draait Door het boek verkoos tot Boek van de Maand is het hek van de dam.

Rijneveld laat via Facebook weten dat de roman inmiddels aan de zesde druk toe is. Verslaat de roman volgende week de biografie over volkszanger Gordon?