‘Ga vooral door met ploeteren en trek u niets aan van al die negatieve recensies. Ooit rolt er een Lolita uit uw pen,’ schrijft Rob Scherjon uit Rotterdam, auteur bij uitgeverij Aspekt, vandaag in de Volkskrant in een reactie op het pleidooi van Taede A. Smedes om geen boeken meer te bespreken van uitgeverijen die aan publishing on demand (POD) doen.

‘Een meesterwerk zal altijd komen bovendrijven. Maar dat wordt lastiger als recensenten bij voorbaat bepaalde uitgaven uitsluiten. Over een bubbel gesproken,’ schrijft Berry van der Ende uit Noordwolde van wie Het Oneindige Conflict. De Literaire Verbeelding van 9/11 verscheen bij uitgeverij Boekscout, met een voorwoord van Maarten van Rossem.

Ook andere lezers stoorden zich aan de oproep van Smedes. Eén lezer noemt uitgeverij Aspekt onbetrouwbaar. Hier alle reacties.

Afbeelding: het team van uitgeverij Boekscout die ook POD-boeken publiceert.