Je moet wel een dikke miljoen euro’s te besteden hebben, maar dan kun je het woonhuis waar Lodewijk van Deyssel van 1893 tot 1901 woonde kopen. Het huis is een gemeentelijk monument ‘als gaaf bewaard voorbeeld van een villa in een Eclectische stijl en als woonhuis van een van de meest bekende Tachtigers’. Het Eclecticisme nam later nog een hoge vlucht.

De woningsite Funda citeert een stukje uit de Gedenkschriften van Van Deysssel:

Aan Villetta heb ik de beste herinneringen. Het had iets eigenaardigs, iets poëtisch, vergeleken bij de andere huizen uit den omtrek daar. Vooral komt dat uit bij de herinnering aan den in den herfst rood geworden wildenwingerd, die zich slingerde door het houten latwerk, dat neêrhing van het dak der waranda naast, en van de afdakjes, die de waranda eenigszins voortzetten, vóór het huis.

Zie de foto’s op Funda.