Ze heeft een opmerkelijk oeuvre bij elkaar gemaakt in slechts een paar jaar tijd. Lange tijd was ze vergeten, maar het boek Aangeraakt door een nieuw licht door onze medewerker Doeke Sijens richt de schijnwerpers eindelijk eens op dit eerste vrouwelijke lid van kunstkring De Ploeg.

Gisteren bleek al dat er behoefte was aan een dergelijk boek, want toen uitgever Peter ten Hoor en deze uitgeversknecht langs de boekhandels gingen, werd het boek al direct door een enthousiaste klant aangeschaft bij boekhandel Godert Walter. In plaats van door de auteur werd het boek gesigneerd door de uitgever.

Vandaag vond de echte presentatie plaats tijdens de landelijke ledendag van Stichting De Ploeg. Sijens overhandigde het officiële eerste exemplaar aan conservator Mariëtta Jansen.

Het boek is in iedere boekhandel te krijgen of te bestellen, maar is zeker verkrijgbaar in de museumshop van het Groninger Museum waar nu een grote tentoonstelling over De Ploeg te zien is. In de shop signeerde Sijens het boek zelf, zoals het hoort natuurlijk.