De eigen site is nog niet bijgewerkt, maar via Twitter weten we dat er vier kandidaten zijn voor de Boekhandelsprijs 2019. Boekverkopers mochten op hun favoriete boek stemmen. Hieronder staan de vier boeken waar de meeste stemmen op kwamen. Natuurlijk is ook bekend wie de winnaar is, maar tussen nu en 28 februari gebeurt er niks. Dan wordt de prijs uitgereikt in boekhandel Scheltema in Amsterdam, onderdeel van het Novamedia-concern waartoe ook de online boekverkoper BookSpot toe behoort. Novamedia sponsort de prijs. In de Facebookgroep van boekhandelaren wordt in de tussentijd gesteggeld over de poster van de prijs waarop heel groot boekhandel Scheltema staat.

Rob van Essen – De goede zoon (Atlas Contact)
Nina Polak – Gebrek is een groot woord (Prometheus)
Bregje Hofstede – Drift (Das Mag)
Johan Fretz – Onder de Parimariboom (Lebowski)

De prijs bestaat uit een landelijke advertentiecampagne en een speciale luxe boekhandelsprijs-editie van het boek. Vorig jaar won Murat Isik.