Iedere columnist heeft deze week over de Thierry Baudet geschreven. Ook Tommy Wieringa vandaag in NRC Handelsblad. In zijn column legt hij link tussen kinderloosheid en ondergangsdenken:

De hoop, die is voor de kinderen bestemd. Zonder hoop is alles verloren. En dat is wat de kinderloze ondergangspredikers Fortuyn, Wilders en Baudet ons met doodse eentonigheid in het vooruitzicht stellen: een wereld waarin alle hoop vervlogen is – alleen zijzelf staan nog tussen ons en de ondergang.

Deze woorden wekten de verontwaardiging van Huub Beurskens op Facebook.

Wat wordt hier eigenlijk beweerd? Het lijkt niet veel te hebben gescheeld of de naam Hitler zou ook nog zijn opgevoerd als voorbeeld van een kinderloze leider naar het onheil…
Mag ik er even op wijzen dat Fortuyn behalve kinderloos ook homoseksueel was? Dat Angela Merkel geen kinderen op de wereld heeft gezet, net als Theresa May, dat Emmanuel Macron geen vader is, net als Mark Rutte, Stefan Lofven of Jean-Claude Juncker? Dat de Paus kinderloos is. Dat anderzijds Stalin, Franco, Pol Pot, Mussolini, Idi Amin, Sadam Hoessein vader waren, dat Duterte, Assad, Kim Jong-un vader zijn…