Edward van de Vendel wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. Dat heeft de universiteit gisteren bekend gemaakt. Van de Vendel is onder andere bekend van jongerenromans als De dagen van de bluegrass liefde, Ons derde lichaam en De geluksvinder.

Van de Vendel zal zich in het najaar in drie lezingen en een openbaar interview buigen over klassiekers uit de kinder- en jeugdliteratuur, queerboeken en literatuur op het Eurovisie Songfestival. Daarnaast verzorgt hij voor een geselecteerde groep studenten werkcolleges.

Sinds 1986 is aan de Rijksuniversiteit Groningen elk najaar een gastschrijver verbonden. Gastschrijvers waren oa Dick Hillenius, Doeschka Meijsing, Willem Wilmink, Monica van Paemel, Willem Jan Otten, Gerrit Krol, Nelleke Noordervliet, Bernlef, Rutger Kopland, Joost Zwagerman, Thomas Rosenboom, Bas Heijne, Koos van Zomeren, Tonnus Oosterhoff, Marjolijn Februari, Esther Jansma, Kader Abdolah, Arthur Japin, Annejet van der Zijl, Hans Aarsman, Marjoleine de Vos, Joost de Vries, Ellen Deckwitz en Auke Hulst.