Er wordt steeds meer duidelijk over het ontstaan van de jubileumeditie van het DWDD-boekenpanel. De boekhandelaren uit het panel van het afgelopen seizoen werden pas afgelopen maandag overvallen met het nieuws dat De Wereld Draait Door niet met hen doorging. Twee dagen later werd al bekend welke boekhandelaren in het jublieumboekenpanel zitting nemen.

Dat blijkt uit een bericht van Boekblad (achter een betaalmuur). Het vakblad sprak namelijk met boekhandelaar Margreet de Haan (’t Spui, Vlissingen):

We kregen het maandag pas te horen. Dat was toch wel een teleurstelling, want we waren al volop aan het lezen. Maar dit hoort kennelijk bij televisie. Het is grillig, alles moet snel en verrassend. Het is jammer, maar we kijken terug op een mooie ervaring. De tijd die wij er al in hadden gestoken, zien we ook niet als verloren tijd: mooie boeken lezen is nooit vervelend. Het voordeel is dat wij onze focus nu weer volledig op onze winkel kunnen richten, want het is toch heel erg intensief geweest.

Het jubileumpanel bestaat uit Ronnie Terpstra, Grietje Braaksma, Wouter Cajot en Manda Heddema.

4

Reacties