Het jeugdboek Alles wat was van Stine Jensen was niet het Boek van de Maand bij het DWDD Boekenpanel, maar het is wel de hoogste binnenkomer deze week in de Bestseller 60. Op nummer 9 staat het. Op 11 vinden we De laatste trein naar vrijheid van Meg Waite Clayton. Peter Buurman kwam binnen op plek 37 met Een goede nachtrust en het boek van de maand Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween geschreven door Franco Faggiani vinden we pas op plek 49.

Finse dagen van Herman Koch handhaaft zich in de top 10, op 6. Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer handhaaft zich op 18 en Zwarte schuur van Oek de Jong is gezakt naar 39. Bezette gebieden van Arnon Grunberg zakt in de vierde week al naar plek 43.

Voor de rest veel Auschwitz: op 1 staat Eddy de Wind met Eindstation Auschwitz, op 8 Arnon Grunberg die Bij ons in Auschwitz samenstelde en op 47 Rudolf Vrba met Ik ontsnapte uit Auschwitz.