Op de voorpagina van de Volkskrant schrijft Paulien Cornelisse vandaag over haar mondmasker van bloemetjesstof. Op de achterpagina komt Arnon Grunberg terug op de 4 mei-lezing die hij gaf voorafgaand aan de Nationale Dodenherdenking. De lezing veroorzaakte veel gedoe onder rechtsdenkend, vlaggenzwaaiend, tractorrijdend Nederland. In de Op1 vertelde Grunberg over de antisemitische scheldpartijen die hij naar aanleiding van de lezing kreeg.

Het einde van de column:

Kort voor het slapengaan checkte ik wat mails. Antisemitisme moet een probleem zijn van andere minderheden, besefte ik. Antisemitisme van ‘gewone’ Nederlanders mag eigenlijk niet bestaan, maar het bestaat.

Ik weet niet meer welke Jood zei: ‘De Duitsers zullen ons Auschwitz nooit vergeven.’

Ik weet wel dat een deel van de Nederlanders de Joden Auschwitz nooit zal vergeven.

Lees de hele column hier.