Zojuist heeft Poetry International bekendgemaakt dat Jens Meijen de C. Buddingh’-prijs 2020 wint met zijn bundel Xenomorf.

Uit het juryrapport:
De blik van Meijen is in tegenstelling tot die van veel andere inzenders voor de C. Buddingh’-prijs 2020 niet naar binnen gericht, maar naar buiten gekeerd. Met lede ogen beziet de dichter hoe het klimaat naar de klote gaat, idealen onoprecht zijn, vooruitgang soms ook achteruitgang is en het maatschappelijk debat wordt gedomineerd door woede.

Op Tzum schreef Jan de Jong over de bundel:

Jens Meijen (1996) is een van de jonge, aanstormende talenten van de Nederlandstalige poëzie. In 2016 benoemd tot Jonge Dichter des Vaderlands van België en volop publicerend in dag-, week- en literaire bladen, is hij zeker iemand om in de gaten te houden. Zijn debuutbundel Xenomorf smaakt nu al naar meer.

Lees de hele recensie hier.

De andere genomineerden waren:
Jérôme Gommers – Momentums laadklep
Iduna Paalman – De grom uit de hond halen
Laurine Verweijen – Gasthuis

De jury bestond uit Ernestine Comvalius, Lies Van Gasse en Dieuwertje Mertens.