Hij komt binnen op plaats 30: Anton de Kom met Wij slaven van Suriname. 75 jaar na zijn dood in een concentratiekamp en een paar weken na zijn opname in de Canon van de Nederlandse geschiedenis is het boek Wij slaven van Suriname een verkoopsucces geworden, al is de druk die dit jaar verscheen al de 16e druk van het boek. Dat het boek noodzakelijk blijft bleek wel toen VVD-kamerlid Zohair El Yassini onlangs in een debat beweerde dat niets te maken had met het slavernijverleden.

Opvallend verder in de bestsellerlijst is dat Ilja Leonard Pfeijffers Grand Hotel Europa opnieuw terug is in de lijst en stijgt (van 59 naar 49). Dat is inmiddels week 77 voor de roman. Ook de dikke pil Max, Mischa & het Tet-offensief van Johan Harstad blijft het goed doen: plek 44 in de 16e week.

Libris Literatuur Prijs-winnaar Sander Kollaard staat voor de derde week sinds de zege in de top 10 met Uit het leven van een hond, deze keer op de 5e plek.