Oosterhouw staat te koop. Vandaag stuurde Christiaan Klasema het volgende bericht rond:

Dit jaar is in alle opzichten anders gelopen dan voorzien. Een mooi jaarprogramma is grotendeels stopgezet door de beperkende maatregelen rond het coronavirus. Voor mij persoonlijk is het na lang wikken en wegen tijd geworden om het rentmeesterschap door te geven aan een ander. Door mijn fysieke conditie is het niet haalbaar om het behoud en beheer alleen voort te zetten ondanks alle hulp die geboden is.

Het huis dat de laatste tijd vooral voor culturele doeleinden open stond, was tot diens dood het woonhuis van de dichter C.O. Jellema die in de rechter voorkamer zijn studeerkamer had waar hij uit kon kijken op de voortuin, het kleine stukje waarover hij de scepter mocht zwaaien, want de enorme lap grond achter het huis was het domein van landschapsarchitect Klaas Noordhuis. In de voortuin kweekte Jellema rozen uit de 19e eeuw.

Hieronder een filmpje van Oosterhouw zo’n dertig jaar terug met Jellema:

Hier kun je meer informatie vinden over Oosterhouw nu.

(Foto hierboven uit folder van de makelaar)