Ik ben vrij van Lale GÜl hield het één week vol op de hoogste plaats in de bestsellerlijst. Deze week vinden we haar boek terug op plek 4. Anya Niewierra heeft met De nomade haar plaats ingenomen. Niewierra doet het sowieso goed, want De Camino staat ook nog in de top 10, op 6 namelijk en op 43 staat Het bloemenmeisje. In de top 10 vinden ook nog Rob van Essen terug met Ik kom hier nog op terug. Nog meer literatuur in de hoogste regionen, want Haruki Murakami staat met De stad en zijn onvaste muren op 8.

Daarna is het even zoeken naar Nederlandstalige literatuur. Mathijs Deen staat met zijn Waddenthriller De redder op 36 en is dus 18 plekken gestegen. Op 39 vinden we literaire non-fictie van Frank Westerman, Zeven dieren bijten terug. Sacha Bronwasser vinden we met Luister terug in de staart van de lijst, op 55, maar die roman heeft wel vaker een comeback meegemaakt.

Gabriel García Márquez zakt met In augustus zien we elkaar twintig plaatsen op de ranglijst en staat nu op 58.

De gehele Bestseller 60 vind je hier.