Gisteren besteedde het actualiteitenprogramma Nieuwsuur aandacht aan mensen die vanwege de coronacrisis een overstap maakten naar het onderwijs omdat ze door de pandemie hun eigen werk verloren zagen gaan. In het item zagen we ook een bekende voorbijkomen: schrijver en journalist Jelle Brandt Corstius.

Brandt Corstius studeert sinds kort aan de pabo:

Tijdens de lockdown moesten we de kinderen thuis lesgeven. Toen kwam ik erachter dat ik dat eigenlijk heel erg leuk vind.

Maar het was corona waardoor hij uiteindelijk de overstap maakte.

Toen dacht ik: ik kan het komende jaar gefrustreerd op de bank zitten en hopen dat de situatie verandert. Maar lezingen kan ik niet geven want dat ligt op z’n gat. Een boek kan ik niet schrijven, want daar kan ik niet voor reizen. Toen dacht ik: laat ik me gewoon inschrijven voor de pabo, dan heb ik structuur. Je hebt de hele dag het gevoel dat je met iets heel wezenlijks bezig bent.