Onze oud-medewerker Mark Cloostermans heeft met zijn speurdersroman De terugkeer (de eerste in een reeks die Conscience heet) de Hercule Poirot Debuutprijs gewonnen. Die prijs heet eigenlijk de Fred Braeckmanprijs naar een recensent van Knack die thrillers recenseerde. De jury zegt:

Misschien verrassend, maar niet minder doorwrocht, wint een roman de Fred Braeckmanprijs die erg negentiende-eeuws aandoet: Conscience: de Terugkeer van Mark Cloostermans. Je mag dat letterlijk nemen. Cloostermans heeft zich gebaseerd op een verhaal van Hendrik Conscience, Houten Clara uit 1850. De filoloog Cloostermans, die in Barcelona woont, heeft nauwgezet alle stilistische capriolen van de man die zijn volk leerde lezen, nagebootst. Met verve. Het ritme is traag, de beschrijving van de Kempen een stilleven, de actie getemperd door nadenken, want computers waren nog toekomstmuziek. Een veelbelovend buitenbeentje. Hij belooft nog negen vervolgen.

De gewone Hercule Poirotprijs wint Rudy Morren met de psychologische thriller Sneeuwstorm, die merkwaardig genoeg debuteerde met twee thrillers, waarvan dit er een was.

Het is vrij lastig om informatie te vinden over de prijs. Hier vind je meer info. Of de auteurs ook iets verdienen naast de publiciteit is maar de vraag.