Uitgeverij Douane is redacteur Daniël Dee kwijtgeraakt. Tzum vroeg waarom of hij het bericht kon bevestigen dat hij was weggegaan bij de uitgeverij.

Het klopt inderdaad dat ik vertrokken ben bij Uitgeverij Douane. Je zou mijn vertrek een geschil in visie kunnen noemen. Hans van Willigenburg en consorten willen meer de commerciële kant op. Geef ze eens ongelijk. Er moet tenslotte geld verdiend worden. Ik blijf echter toch meer de hopeloze romanticus die gelooft in een literaire uitgeverij in Rotterdam. Hierdoor werd mijn rol steeds kleiner. En nadat me expliciet te kennen werd gegeven dat ik niet meer zou meebeslissen welke boeken er uitgegeven zouden worden, heb ik de eer aan mezelf gehouden. Er is onderling verder overigens geen kwaad bloed, maar mijn tijd als uitgever bij Douane is wel voorbij.

In 2017 namen Hans van Willigenburg en Daniël Dee uitgeverij Douane over van Arie van der Ent.