Twee weken geleden zei Hans van Willigenburg in De Nieuwe Contrabas Podcast dat Herman Brusselmans steeds minder optredens op scholen kreeg vanwege de affaire rond het n-woord waarover Tzum vorig jaar berichtte. In de podcast van afgelopen maandag komt Van Willigenburg erop terug en leest hij een reactie van de schrijver zelf voor.

Of het per se canceling is en per se door de Vlaamse scholen en per se omwille van het n-woord is niet geheel duidelijk, maar het is wel zo dat ik de laatste tijd opvallend weinig wordt gevraagd voor lezingen, tv-aanwezigheden en dat soort aangelegenheden. Misschien is het gewoon omdat ik te oud geworden ben en dat men liever jongere schrijvers een podium geeft. Om weer wat hip te worden heb ik een snor laten groeien, je weet nooit hoe het werkt. Voor de rest heb ik niks te klagen.

(tekening © André Keikes)