Op de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren voor de Tweede Kamer zien we een hoop literaire lijstduwers staan: Mensje van Keulen, Eva Meijer, Guus Kuijer, Klaas Knooihuizen, Bibi Dumon Tak en Barbara Stok. Mensje van Keulen staat met haar 36e plek het hoogst genoteerd. De Partij van de Dieren trekt van oudsher veel schrijvers aan.

Bij de vorige verkiezingen stonden ook Maarten Biesheuvel, A.F.Th. van der Heijden, Charlotte Mutsaers, Mirjam Rotenstreich en Jan Siebelink op de lijst. Of de schrijver veel zoden aan de politieke dijk leggen is nog maar de vraag. Hieronder staat de hoeveelheid stemmen die de literaire kandidaten toen binnenhaalden:
* Biesheuvel, J.M.A. (Maarten) 450
* Dumon Tak, M.A. (Bibi) 381
* van der Heijden, A.F.T. (Adri) 280
* Meijer, E.R. (Eva) 273
* van der Steen, M.F. (Mensje van Keulen) 188
* Mutsaers, C.J.M. (Charlotte) 314
* Rotenstreich, M.M. (Mirjam) 133
* Siebelink, J.G. (Jan) 165

Actrice en schrijfster Georgina Verbaan kreeg als BN’er de meeste stemmen binnen in 2017: 2848.