Vorige week stond A.F.Th. van der Heijden met zijn nieuwe roman Stemvorken nog op plek vijftien in de Bestseller60, maar deze week is hij maar liefst 40 plaatsen gezakt naar plek 55. De vraag is of de roman volgende week nog tot de zestig bestverkochte boeken behoort. De roman van Van der Heijden staat momenteel vier weken in de bestsellerlijst. Zijn laatste roman, Mooi doodliggen, verdween na vijf weken uit de Bestseller60.

Oorspronkelijk Nederlandstalige fictie doet sowieso geen goede zaken deze week. Susan Smit zakt met haar nieuwe roman De heks van Limbricht van plek vier naar plaats acht. Lale Gül levert met Ik ga leven ook in (van plaats negen naar plek elf). Jeroen Brouwers zakt met Cliënt E. Busken van plek tien naar plaats negentien. Hartritme van Bart Chabot daalt na de derde week alweer naar plek 45 (vorige week nog op plaats 21).

Leuk nieuws is er voor Lieneke Frerichs met haar biografie over Nescio. Nescio: Leven en werk van J.H.F. Grönloh stijgt van plek 57 naar plaats 36. En: het nieuwe boek van Edmund de Waal, Brieven aan Camondo getiteld, komt vanuit het niets binnen op de 24ste plek.