In het programma Sterren op het doek twijfelde Arjen Lubach zichtbaar of hij moest vertellen dat hij eerder dit jaar mogelijk schildklierkanker had. In februari wist hij dat hij een gezwel in zijn schildklier had dat mogelijk kwaadaardig was. Nadat de halve schildklier was weggehaald bleek dat het goedaardig was. De dag waarop de uitslag van de punctie kwam viel samen met de dag in zijn jeugd waarop zijn moeder hoorde dat ze ongeneeslijk ziek was. Lubach heeft dezelfde leeftijd als zijn moeder destijds. ‘Nu ben ik aan de beurt,’ dacht Lubach.
Lubach toonde zich in de uitzending vaker gereserveerd als hij door Özcan Akyol verlokt werd tot al te persoonlijke uitspraken, omdat die op weer hun eigen leven gaan leiden in de media. Je kunt de hele uitzending hier terugzien.

Van de drie doeken koos Lubach uiteindelijk het portret door Ernesto Lemke, die werkt met Legosteentjes. De opbrengst van de overige twee doeken gaat naar het KWF. Er is al 2.000 euro geboden op het doek van Renee Kaats en 1.500 euro op het doek van Wolf Hekkema. Je kunt hier meebieden.