Herman Brusselmans heeft eindelijk de ophef te pakken waar hij na de publicatie van het door critici weggehoonde Geschiedenis van de moderne literatuur zo op zoek was. Zaterdagavond liepen Bregje Hofstede en Alma Mathijsen weg tijdens een optreden van de Vlaamse schrijver.

Op de website TPO, waarnaar Brusselmans uitweek nadat Nieuwe Revu hem als columnist aan de dijk had gezet na de zoveelste beledigende column, geeft Brusselmans zijn visie op de gewraakte avond. En hij doet dat op zijn geheel eigen misogyne en homofobe wijze:

Doch wie is die Bregje Hofstede? Nou, zij is een mentaal doodziek kuiken dat zich uitgeeft voor heteroseksueel maar ze is every inch a butch, met haar opgeschoren nekhaar, haar snor en de legerkisten aan haar plompe poten. Ze is een tietloos factotum, een ontwijfde minkukel, die in Nederland een soort van speerpunt is voor de kwakkelende woke-generatie.

En zo door en zo verder.

Om te eindigen met een cliché van jewelste waar een bepaald soort mannen altijd erg om moet lachen:

Zo’n Bregje Hofstede verlangt ernaar om ‘ns heel hard in de flamoes te worden gebuffeld door een echte man als ik. Maar tevoren moet ze wel haar snor afscheren.

Voor mensen die willen zien hoe een schrijver zijn eigen graf graaft: hier kun je de hele column, of wat is het, lezen.