De uitspraken van Erica Meiland over boerka-dragende vrouwen kon al eerder op de belangstelling van columnisten rekenen. Vandaag reageert Abdelkader Benali in column in Trouw op de ophef:

Ondernemingen die vol voor de winst gaan, besloten datgene te doen wat onze politici nalaten: ze stelden principes boven winstbejag. Een voor een dropten ze de familie Meiland. Zelfs een merk als Maxi-Cosi (ik ben de trotse bezitter van een!) dat had kunnen kiezen om de storm over te laten waaien, beëindigde de samenwerking. Er ging een aardschok door de buitenwijken van de grote steden, door Zuidoost, Feijenoord, Kanaleneiland en al die andere buurten waar wij gekleurde Nederlanders de multiculturele apocalypse beleven. Er zijn tranen gevloeid. Er werd extra Nivea ingeslagen, de Maxi-Cosi kreeg de status van activistisch kunstwerk en ik toog voor het eerst in mijn leven naar de sigarenboer om zo’n sentimentele kaart van Hallmark te kopen.

Lees de hele column hier.