Het is weer zoeken naar Nederlandstalige literaire romans in de Bestseller60 deze week. In de top tien staan ze in elk geval niet. Lale Gül belandt met haar debuutroman Ik ga leven net buiten de top tien (plek elf). Tsja, en dan blijft het heel lang stil. Op plek 32 treffen we Toon Tellegen met De egel, dat ben ik, in de onderste regionen zien we Yvonne Keuls
met Gemmetje Victoria (plek 51).

De nieuwe roman van Gerbrand Bakker, De kapperszoon, is nog niet in de Bestseller60 te vinden. Bakker schreef na twaalf jaar weer een roman. Zijn laatste roman, De omweg, kwam destijds wel binnen in de bestsellerlijst.

Notabene Bakker begon op zijn weblog vorig jaar de Actie Eigen Schrijvers Eerst. Hij schreef:

Het is toch van de zotte dat er in de literaire top60 van dit land vrijwel geen enkele Nederlandse schrijver voorkomt? En, zoals ik al schreef, dat is al weken, misschien maanden het geval, en hoe langer dit voortduurt, des te moeilijker het voor een Nederlandse schrijver wordt zich weer eens een plaatsje te bemachtigen in die lijst.

Marieke Lucas Rijneveld scoort nog wel altijd goed met zijn dichtbundel Komijnsplitsers (plek twaalf) en ook de verhalenbundel van Adriaan van Dis, Vijf vrolijke verhalen, staat nog net in de Betseller60 (plaats 58).