De nieuwe roman van Dimitri Verhulst, Hebben en zijn getiteld, verschijnt weer bij Atlas Contact. In 2018 stapte Verhulst over naar de nieuwe uitgeverij van Mizzi van der Pluijm, uitgeverij Pluim, maar na drie boeken uitgebracht te hebben bij Pluim keert de Vlaamse schrijver nu dus weer terug naar zijn oude nest.

Bij Atlas Contact verschenen in het verleden verschillende romans waarmee Verhulst veel succes had, zoals De helaasheid der dingen, Godverdomse dagen op een godverdomse bol en De laatkomer.

Vandaag reageert directeur Caroline Reeders van Atlas Contact in Het Parool op de terugkeer van Dimitri Verhulst bij de uitgeverij: ‘Een stille terugkeer waar we heel blij mee zijn.’

De inhoud van de nieuwe roman Hebben en zijn die in mei verschijnt, is als volgt:

Malodot is dood. Na een fataal auto-ongeluk bevindt hij zich tot zijn verbazing in een kliniek waar hij eerst moet zien af te kicken van het leven alvorens hij volkomen dood kan zijn. Mislukt hij hierin, dan moet hij zijn hele bestaan opnieuw ondergaan, van begin tot eind, op exact dezelfde manier. Met een bont gezelschap van lotgenoten heeft hij groepstherapieën en hij voert individuele gesprekken met een raadselachtige Counselor die hem ertoe probeert te bewegen die vuile verslaving aan het leven af te zweren. In deze allegorie werpt Dimitri Verhulst op spectaculaire wijze en in uiterst geestig en fraaie bewoordingen een welhaast filosofisch licht op onze eindigheid; een roman die met geen andere te vergelijken valt, ook niet binnen het oeuvre van de schrijver zelf.