In de zomercatalogus van uitgeverij Das Mag komen we het romandebuut van A. Alberts (1911-1995) uit 1953 tegen, De bomen getiteld. Hiermee verschijnt voor het eerst weer werk van de schrijver in druk.

In 2005 verscheen zijn Verzameld werk in drie delen bij Van Oorschot, maar deze uitgave is inmiddels alleen nog tweedehands verkrijgbaar, evenals zijn andere werk. Sommmige romans zijn wel als ebook verkrijgbaar.

Das Mag schrijft:

A. Alberts won in 1995 de P.C. Hooft-prijs, maar brak nooit door tot het grote publiek. Onbegrijpelijk, vinden wij: hij is een van onze favoriete schrijvers. Met het succes van Tove Ditlevsen in het achterhoofd zagen we het ineens voor ons: wat nou als we A. Alberts op een frisse, opvallende manier aan een nieuw lezerspubliek introduceren? Onze collega’s bij Van Oorschot (zijn oorspronkelijke uitgever) waren onmiddellijk enthousiast.

De roman De bomen is vanaf juni weer in een nieuw jasje verkrijgbaar.