Rikkert Boonstra geeft eindelijk eens ronduit toe hoe beroerd de communicatie was over het massaontslag van de recensenten van NBD Biblion. En ook de voorbeeldjes ter vervanging waren ‘op zijn zachtst gezegd ongelukkig gekozen’. Dat kun je wel zeggen ja, ondanks de positieve communicatie van directeur Nina Nannini. Sommige uitgevers werden gisteren ingelicht over de gang van zaken.

Beste uitgever,

Op 1 maart zijn wij live gegaan met automatisch metadateren. De manier waarop wij de communicatie over het in gebruik nemen van het geautomatiseerd metadateren van boeken hebben aangepakt, was niet goed. Wij hebben de gevoelens van afwijzing van de recensenten onderschat en ook de gebruikte voorbeelden van de nieuwe manier van werken waren op zijn zachtst gezegd ongelukkig gekozen. Hierdoor ontstond een golf van negatieve publiciteit. Dit spijt ons zeer, vooral omdat onze intentie – bibliotheken voorzien van een actuele en relevante collectie – ondergesneeuwd raakte. Want dat is en blijft waar wij voor staan: in opdracht van onze klanten hen ondersteunen bij het toegang bieden tot informatie en inspiratie.

Wij kunnen ons voorstellen dat de berichtgeving in de media bij jullie heeft geleid tot vragen. Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen en antwoorden daarop. Mocht je vraag er niet tussen staan, dan kan je ons altijd persoonlijk benaderen. Ons Inkoopteam, […], gaat graag met jullie in gesprek.