Wat je van bloed weet van Philip Huff is al een besteller en dat is wellicht mede te danken aan de lovende recensie (‘De nieuwe roman van Philip Huff snijdt door de ziel‘) van Thomas de Veen twee weken geleden in NRC Handelsblad die vier ballen overhad voor deze autobiografische roman. Vandaag staat er een wat minder positieve recensie (‘De roman waar Philip Huff het langst aan werkte, is zijn minst rijpe en minst evenwichtige‘) van Maarten Steenmeijer in de Volkskrant. Drie sterren heeft Steenmeijer over voor het boek.

En het is natuurlijk prettig voor de verteller dat hij de demonen uit zijn jeugd ten slotte weet te kooien en vooruit durft te kijken, maar dan toch liever niet in dit soort zelfhulpproza: ‘Op weg naar die toekomst probeer je je zo bewust mogelijk door het leven te bewegen, de scheurtjes te herstellen en liefdevolle ondersteuning te geven aan iedereen in je omgeving, onder wie dus ook jijzelf.’

Allemaal een kwestie van leeftijd analyseert Huff op Twitter: