Nog wat achterstallig prijzennieuws: vorige week sleepte Carmien Michels 15.000 euro binnen als winnares van de BNG Bank Literatuurprijs. Zij kreeg die voor haar verhalenbundel Vaders die rouwen. De prijs werd toegekend door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van bestuurslid BNG Cultuurfonds Hetty Hafkamp. De andere juryleden zijn Jacqueline Bel, hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de VU; Dieuwertje Mertens, criticus en journalist; en Arie Storm, schrijver en criticus. De BNG Bank Literatuurprijs is een oeuvreprijs bedoeld voor Nederlandstalige auteurs van 40 jaar of jonger, die twee of meer literaire prozawerken op hun naam hebben staan en die nog niet doorgebroken zijn. Ook hebben ze geen grote literaire prijs gewonnen.

Omdat de BNG Bank, ook bij navraag, geen persbericht stuurde raden we iedereen aan om dit artikel in NRC Handelsblad te lezen over de prijs.