Wormmaan, de roman waarmee Mariken Heitman de Libris Literatuur Prijs 2022 gewonnen heeft, komt deze week binnen op de derde plaats van de Bestseller60. Ook in het verleden deden winnaars van deze prestigieuze literatuurprijs het goed in de bestsellerlijst.

Ook Roxane van Iperen doet deze week goede zaken, haar essay Eigen welzijn eerst komt vanuit het niets binnen op de tweede plaats van de Bestseller60. De nieuwe roman van Dimitri Verhulst, Hebben en zijn getiteld, weet deze week ook een plek te bemachtigen (hij komt binnen op plek 23).

Verder weer de vertrouwde stijgers en dalers. Lisa Weeda stijgt met Aleksandra een paar plekken in de lijst, deze week staat ze namelijk op plaats acht (vorige week nog plek elf). Lale Gül zakt met Ik ga leven van plaats negen naar plaats elf.

Marieke Lucas Rijneveld staat met het Boekenweekessay Het warmtefort nog steeds in de bestsellerlijst (vorige week plaats 29, deze week plaats 25). Pieter Waterdrinker klimt met Biecht aan mijn vrouw naar plek 33 (vorige week nog plek 36). Annejet van der Zijl daalt met Fortuna’s kinderen naar plek 47 (vorige week nog plek 33) en ook Rosita Steenbeek moet flink inleveren met haar nieuwe roman Julia (vorige week plaats 30, deze week plaats 48).