De Grote Poëzieprijs heeft toch een sponsor geworden: de Koninklijke Boskalis.

De Grote Poëzieprijs is de belangrijkste poëzieprijs van het Nederlands taalgebied. De Poëzieclub is dan ook buitengewoon verheugd dat Boskalis zich als nieuwe sponsor meldde, zodat toekenning en uitreiking van de prijs in 2023 alsnog kan doorgaan. Dat de nieuwe sponsor de begroting voor de prijsuitreiking in 2023 dekt, én actief meedenkt over het voortbestaan van de prijs op langere termijn, biedt perspectief. Koninklijke Boskalis is een oer-Hollands bedrijf met een rijke historie en is als maritieme dienstverlener wereldwijd actief. De Poëzieclub waardeert in het bijzonder dat deze sponsor handelt uit een gevoel van betrokkenheid bij de Nederlandstalige poëzie.

De Grote Poëzieprijs 2023 zal in een wat uitgeklede vorm plaatsvinden. Het belangrijkste onderdeel, de verkiezing van de beste bundel, gaat wel door. Bundels die in 2022 zijn verschenen kunnen nog tot 31 december worden ingestuurd.