De run op de boeken van Pim Lammers na de extreemrechtse aanval op zijn persoon heeft geleid tot een hoge notering in de Bestseller 60: op plek 19 staat Ik denk dat ik ontvoerd ben dat vorige week in allerijl herdrukt moest worden.

Ook nieuw in de lijst, gelukkig gewoon met een nieuwe roman, is Alex Boogers met Wij zijn van diamant (op 47). Dankzij zijn optreden in Buitenhof staat ook
Drie zakken dameskleding, twee cakes Kyiv en een sniper van Jaap Scholten voor het eerst in de bestsellerlijst (op 53), terwijl het boek al maanden uit is.

Lessen, de laatste roman van Ian McEwan, stijgt deze week door naar 5. Toen de wereld brak van John Boyne zakt naar plek 37; De diepst verborgen herinnering van de mens van Mohamed Mbougar Sarr staat een plek lager op 38.

De beesten van Gijs Wilbrink zakt naar 43. Wat stilte wil van Arthur Japin komt deze week op 48. De novelle Wat je zoekt, zoekt jou van Kader Abdolah is 23 plekken gezakt en staat nu op 49. Het succes van de tv-serie De stamhouder blijft aanhouden, ook voor het boek van Alexander Münninghoff gelden, deze week te vinden op 55.