Een week voor het jaarlijkse boekenfeest bespreken Esmé van den Boom, Roos Custers en Willem Goedhart de boekjes van Lize Spit en Raoul de Jong: een Vlaamse novelle die leest als een filmscript en een boeiend reisverslag door het Caribisch gebied dat wel of geen essay meer mag heten. De drie denken abusievelijk dat er geen Boekenweekgedicht meer geschreven werd, maar de dag na de opname werd pas bekendgemaakt wie de schrijver daarvan was.

Verder natuurlijk exclusieve boekentips om in de Boekenweek in huis te halen en een rondje langs het laatste boekennieuws, plus onze maandelijkse ode aan de Tzum-prijs.

De podcast Lezen is vurrukkulluk wordt elke laatste donderdagavond van de maand live opgenomen in Forum Groningen, in de bibliotheek op de 3e verdieping. Bijwonen is mogelijk; kom gezellig langs en luister mee!

Met dank aan de partners: literair weblog Tzum, boekhandel Godert Walter en de Stichting Literatuurclubs Drenthe. Techniek en montage zijn in handen van Podgront.