Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen van Joukje Akveld & Djenné Fila is de zesde genomineerde voor de Woutertje Pieterse Prijs 2023. Dat is zojuist bekendgemaakt in het radioprogramma De Taalstaat.

De jury schrijft:

In een magische wisselwerking tussen fictie en non-fictie worden allerhande facetten van de complexe relatie tussen mens en dier belicht. Wanneer een bevlogen en erudiet auteur een illustratrice van hetzelfde kaliber treft, ontstaat iets moois; namelijk een leeftijdsoverschrijdend boek, een waar cadeau voor lezer én voorlezer.

Alle genomineerden op een rijtje:
Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen, Joukje Akveld & Djenné Fila (Lannoo)
Ik ben hier!, Joke van Leeuwen (Querido)
Ik denk dat ik ontvoerd ben, Pim Lammers & Sarah van Dongen (Querido)
Mot en de metaalvissers, Sanne Rooseboom & Sophie Pluim (Van Goor)
Patroon, Marco Kunst (Gottmer)
Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda, Bibi Dumon Tak & Annemarie van Haeringen (Querido).

De jury bestaat uit schrijver en televisiemaker Abdelkader Benali (juryvoorzitter), Jeroen Dera, Jürgen Peeters, Susan de Loor en Annemarie Terhell. Volgende week zaterdag wordt in een speciale aflevering van De Taalstaat bekendgemaakt wie de winnaar van 15.000 euro is.