De Confituurboekhandelsprijs 2023 gaat naar Jaap Robben voor zijn roman Schemerleven. De winnaar krijgt 2.500 euro. De prijs wordt op 8 mei uitgereikt in boekhandel De Zondvloed in Mechelen. Confituur boekhandels behoren tot een groep onafhankelijke boekhandels in Vlaanderen.

Onze boekhandelaars bekronen zo een literaire parel over een ontroerende verborgen geschiedenis. Met bezield, raak taalgebruik weet Jaap Robben op een indrukwekkende manier een heel leven te schetsen.

Jaap Robben op Instagram:

Wauw! Wat een fantastische eer! Het verbond van de mooiste, zelfstandige Vlaamse boekhandels heeft Schemerleven gekozen tot hun mooiste boek van het jaar! Voel me echt enorm vereerd met deze prijs, zeker om de eerste Nederlander te zijn die hem wint.

De andere genomineerden waren:
Waarachtige beschrijvingen uit de permafrost – Donald Niedekker
Half leven – Aya Sabi
Ik = Cartograaf – Jeroen Theunissen
Margriete – Kathleen Vereecken