Met zijn optreden in Eus’ Boekenclub heeft Jaap Robben weer nieuwe lezers gevonden, want het boek Schemerleven duikt deze week op op plek 21 van de bestsellerlijst. Robben was de tweede gast in de Boekenweekserie van Eus’ Boekenclub.

De Boekenweek heeft de Nederlandstalige literatuur sowieso goed gedaan. Het Boekenweekessay Boto Banja van Raoul de Jong vinden we terug op 1. Gijs Wilbrink is met De beesten doorgestoten naar plek 9. Boekenweekauteur Lize Spit ziet haar debuutroman Het smelt stijgen naar plek 11. Van 28 naar 13 is Arthur Japin gestegen met Wat stilte wil. Anjet Daanje staat met Het lied van ooievaar en dromedaris op 23, Sacha Bronwasser met Luister op 26, Oek de Jong met Man zonder rijbewijs op 32, Alex Boogers met Wij zijn van diamant op 40, Minke Douwesz met Het laatste voorjaar is terug in de lijst op 45, Kader Abdolah blijft met Wat je zoekt, zoekt jou op 47 staan. In de staart vinden we Mark H. Stokmans met Land van echo’s op 50, J.J. Voskuil met
Capitulatie op 55 en ook Leon de Winter is na enkele weken terug met Het lied van Europa, maar wel op de laatste plek.

We noemen ook nog Suzanna Jansen met de De omwenteling op 22, Maxim Februari met Doe zelf normaal op 25 en Annejet van der Zijl met Jagtlust op 51.

Ook de vertaalde literatuur blijft het goed doen: Michel Houellebecq stijgt met Vernietigen naar 4. Ian McEwan keert terug in de top 10 met Lessen (6). Mohamed Mbougar Sarr stijgt verder in de lijst met De diepst verborgen herinnering van de mens naar 17. Nino Haratischwili, speciale gast tijdens de Boekenweek stijgt met Het schaarse licht naar plek 39.

Het kon minder.