Marcel van Roosmalen kan elke avond een reclamespot afdraaien in de SBS6-talkshow Marcel en Gijs en Totaal 2 is in de vierde week dan ook gestegen van 27 naar 17. Een beproefde methode die ook bij de reguliere talkshow op die tijd, Vandaag Inside, werkte (waarbij opvallend veel boeken uit de stal van de dochter van Johan Derksen gepromoot werden).

In de derde week dat Alkibiades va Ilja Leonard Pfeijffer in de bestsellerlijst staat, is de roman twee plekken gezakt. Van 2 naar 4. Ook Hendrik Groen, literatuur van weer een heel ander kaliber, blijft in de top 10 hangen, net als vorige week op 9. Roxane van Iperen dondert met Dat beloof ik echter uit de top 10 en staat nu op 11.

Anjet Daanje is met Het lied van ooievaar en dromedaris gezakt naar plek 22. Dan zakken we een eind op de lijst om plek 40 Luister van Sacha Bronwasser tegen te komen (interessant om volgende week te kijken of het Eus-effect weer heeft gewerkt) en op 43 De duiker van Mathijs Deen. Op 54 zien we De Reynaert van Frits van Oostrom aanstalten maken om op bedevaart te gaan.