Op de gevel van De Bezige bij staat sinds 2017 een deel van het gedicht ‘Iemand stelt een vraag’ van Remco Campert. Een mooi cadeau voor de stad. De stad denkt er anders over, bericht Het Parool vandaag:

De gemeente beschouwt het gedicht als een reclame-uiting, en dus moet over de tweede helft van 2022 een bedrag van 166,67 euro worden betaald.

De Bezige Bij heeft het bedrag betaald maar tekende wel bezwaar aan. Het Parool heeft inmiddels ook een reactie gevraagd aan de gemeente

Alleen als er een duidelijke relatie is tussen de uiting en de instelling of onderneming die in dat pand gevestigd is, geldt de reclamebelasting. In zo’n geval wordt er afgewogen of er een direct belang is en op basis daarvan wordt er beoordeeld of er belasting geheven wordt. Dat zal hier ook gebeuren.

Lees het complete verbijsterende bericht hier.

Het enige wat als reclame-uiting aangemerkt zou kunnen worden is het logo van De Bezige Bij onder het gedicht.